Proteómica y genómica de la textura de diferentes tipos de chile de interés en la industria alimentaria.
Facultad de Ciencias Químicas Ing. Jesús Andrés Salas Tovar Abstract: Pectin methylesterase (PME) is an important enzyme in food science and technology, since it have different applications in food industry, mainly fruits and vegetables firmness increase,…
leer másDesarrollo de un bioproceso para la producción de proteasas con potencial en el área de alimentos.
Facultad de Ciencias Químicas QFB. Gloria Alicia Martínez Medina Abstract: Enzymes constitutes an alternative to chemical catalyzers employment in diverse areas, which microbial enzyme represent an interest source for these class of molecules, although, is necessary…
leer másEvaluación de la tecnología de cavitación hidrotermodinámica para la extracción de fucoidano de algas marinas pardas.
Facultad de Ciencias Químicas Gerardo Espinosa Velázquez Abstract: Brown algae were used as first time in medicine since sixteenth century, as has been reported in literature in ancients Chinese Herbal Medicine books. Actually, seaweeds are commonly…
leer másEvaluación del perfil de compuestos bioactivos de Macrocystis pyrifera extraídos por microondas y ultrasonido.
Facultad de Ciencias Químicas Daniela Elizabeth Cervantes Cisneros Abstract: In this work different methods for the extraction of bioactive compounds from Mexican brown seaweed Macrocystis pyrifera from Baja California as well as in vitro biological activity…
leer másCaracterización fisicoquímica de la endo-quitosanasa nativa de Aspergillus kawachii y estudio de la expresión del gen (CSN).
Facultad de Ciencias Químicas QFB. Carlos Neftali Abigail Cano González Abstract: Aspergillus kawachii is a fungus capable of producing constituent chitosanases. Bio-synthesis can be of two types of chitosanase exo/endo (QuitA) and endo (QuitB). In the…
leer másProducción y purificación parcial de oligómeros de hemicelulosa: escalamiento en un reactor hidrotérmico a escala piloto bajo el concepto de biorefinería.
Facultad de Ciencias Químicas QFB Anely Andrea Lara Flores Abstract: The current of resources in the world gives an area of opportunity to apply combined technologies, and with this reduce the amount of waste an energy…
leer másAislamiento, purificación e identificación de cepas de Trichoderma para su uso en el control biológico de fitopatógenos de productos hortofrutícolas.
Facultad de Ciencias Químicas Karen Nathiely Ramírez Guzmán Abstract: In the present research project, four fungal strains of the Trichoderma genus isolated form soil samples cultivated with different fruit and vegetable crops in the region of…
leer másProducción de fructosiltransferasa de Aspergillus oryzae BM-DIA por fermentación en medio sólido: secuenciación del gen codificante.
Facultad de Ciencias Químicas QFB Mariela Ramona Michel Michel Abstract: Fructosyltransferase (FTase) (EC 2.4.1.9) is an enzyme with biotechnology potential, for this reason the present work was based in the production of FTase by solid state…
leer másAislamiento y caracterización de bacterias ácido lácticas de leche para el desarrollo de una bebida simbiótica a base de Aloe vera.
Facultad de Ciencias Químicas Ing. Ruth Betsabé Cuevas Limón Abstract: Aloe vera has several properties; it works as an anti-inflammatory agent, fungicide, antibiotic and a tissue regenerating agent. Due to its nutritional properties and their chemical…
leer másProlongación de la vida de anaquel de diversas variedades de tomate con cubiertas protectoras funcionalizadas.
Facultad de Ciencias Químicas Q.F.B. Olga Berenice Álvarez Pérez Abstract: The Tomato, despite being one of the most consumed fruit in the world and of great importance in Mexico, has large postharvest losses. According to the…
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