Maestría en Ciencia y Tecnología de Alimentos

Influencia de un medio de aguamiel-melaza en la producción fúngica de FOS y estudio comparativo de su purificación.

Facultad de Ciencias Químicas QFB. Orlando Daniel de la Rosa Flores Abstract: There is a growing interest in people to improve their health through good nutrition, due to this, nutraceutical products and functional foods have attracted…

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Desarrollo de un alimento vegano formulado con galactano y manitol de algas marinas.

Facultad de Ciencias Químicas Ing. Magdali Verdugo López Abstract: At present, the world population faces growing health problems such as obesity and overweight, which are risk factors for chronic diseases such as diabetes, cardiovascular diseases and…

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Desempeño de la levadura Saccharomyces cerevisiae en la producción de bioetanol a partir de residuos agroindustriales.

Facultad de Ciencias Químicas IB. Karla Daniela González Gloria Abstract: Bioethanol is an alternative used as a biofuel, i.e., to replace fossil fuels such as petroleum gasoline; it is used as a renewable source of energy;…

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Liberación de compuestos con actividad antioxidante y antiproliferativa de brócoli mediante fermentación con bacterias ácido-lácticas.

Facultad de Ciencias Químicas LN. Daniela Iga Buitrón Abstract: Chronic degenerative diseases, including cancer, are becoming more frequent. Colorectal cancer is one of the world´s most prevalent forms of cancer. This disease can be caused by…

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Identificación y caracterización de compuestos bioactivos obtenidos de cáscara de rambután por una tecnología emergente y evaluación de sus propiedades nutracéuticas.

Facultad de Ciencias Químicas ICTA. Cristian Hernández Hernández Abstract: The rambutan (Nephelium lappaceum L.) is an exotic fruit native to Southeast Asia and cultivated in different tropical areas, including southern Mexico. In previous reports were observed…

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Desarrollo de un suplemento alimenticio a base de licopeno microbiano.

Facultad de Ciencias Químicas QFB. Víctor Eduardo Navarro Macías Abstract: Carotenoids are compounds of lipophilic nature; their structure has 40 carbon molecules and have the property of absorbing light. These compounds are responsible for coloring some…

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Evaluación de la actividad antibacteriana de extractos etanólicos sobre bacterias que causan enfermedades transmitidas por alimentos.

Facultad de Ciencias Químicas Q. Perla Yaneth Villa Silva Abstract: Tagetes lucida, Yucca filifera and Prosopis glandulosa are used for food consumption and used in traditional medicine for their antimicrobial properties. Consequently, in this study, the…

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Desarrollo y evaluación de un yogurt funcional a base de leche de cabra adicionado con Aloe vera.

Facultad de Ciencias Químicas Mariela Enríquez Acevedo Abstract: The health problems that are presented today are alarming due to noncommunicable diseases such as diabetes mellitus, due to this there is a tendency in the development of…

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Estudio de inhibición de la enzima celulasa sobre bagazo de agave pretratado hidrotérmicamente y diseño de bioreactor para la etapa de hidrólisis enzimática.

Facultad de Ciencias Químicas IQ. Marcela Sofía Pino Alfaro Abstract: The present project is focused on the study of enzymatic hydrolisis on agave bagasse hydrotermally pretrated, the second stage of bioethanol production under second-generation biorefinery. The…

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Microencapsulación de fitasa de Aspergillus niger para la alimentación animal.

Facultad de Ciencias Químicas QFB José Daniel García García Abstract: Due to high consume of phosphorus in agriculture and animal feeding, the improvement of techniques to get phosphorus has taken priority. Moreover, grains are the most…

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