Microencapsulación de ácido elágico en goma karaya usando secado por aspersión.
Facultad de Ciencias Químicas QFB. Gabriel Antonio Luján Medina Abstract: Food industry dedicated to elaboration of juice, jellies, nectar and marmalade only used the fruits pulp, throwing out a lot of waste of the fruit such…
leer másExtracción de compuestos bioactivos de la almendra de la semilla de mango (Mangifera caesia) con uso potencial en la formulación de bioempaques.
Facultad de Ciencias Químicas Cristian Torres León Resumen: Los residuos del mango (Mangifera caesia) son una alternativa para la formulación de recubrimientos y películas biodegradables, estos residuos son económicos ya que se producen en grandes cantidades y…
leer másProducción de pigmentos fúngicos (Monascus purpureus CECT2955) a partir del residuo agroindustrial de Aloe vera.
Facultad de Ciencias Químicas Ing. María Elena Velázquez Arellano Abstract: The production of pigments by different strains of Monascus has been carried out in solid fermentation and submerged fermentation in various agroindustrial residues, which have multiple…
leer másActividad antimicrobiana de bacteriófagos y polifenoles contra bacterias patógenas transmitidas por alimentos.
Facultad de Ciencias Químicas Lic. Sandra Pacios Michelena Abstract: Foodborne illness is a public health problem due to the increase in cases caused by bacteria. Among the causes of this increase in cases is the increased…
leer másProducción de celulasas por fermentación en medio sólido empleando residuos de pulpa de café y té verde.
Facultad de Ciencias Químicas QFB. Salvador Alexis Saldaña Mendoza Abstract: In the present work, a research focused on the use of agro-industrial residues of coffe pulp (C) and green tea (T) for the production of cellulases…
leer másAprovechamiento de orujo de diferentes variedades de uva para la elaboración de un producto funcional.
Facultad de Ciencias Químicas QFB. Ramses Misael Reyes Reyna Abstract: The present work focuses on the characterization of different varieties of grape marc, which is currently considered a residue in the wine industry. The main objetive…
leer másBiodegrdación de elagitaninos de cáscara de rambután (Nephelium lappaceum L.).
Facultad de Ciencias Químicas QFB. José Carlos de León Medina Abstract: The ellagitannins are plant’s second metabolites and its principal function is the protection of the plant against stress situations. The ellagitannins are composed of monomeric…
leer másProducción de bioetanol a partir de Sargassum spp aplicando pretratamientos hidrotérmicos.
Facultad de Ciencias Químicas Ing. Elizabeth Aparicio Velazco Abstract: Macroalgae are a large group of plant-like organisms that dovetali in the third generation of renewable feedstocks whitin the biorefinery context, which implies the conversion of biomass…
leer másDesarrollo de un pan enriquecido con harina de Pleurotus ostreatus con propiedades funcionales.
Facultad de Ciencias Químicas Lic. Carolina Losoya Sifuentes Abstract: Edible mushroom fluor Pleurotus ostreatus (HPO) was added as a substitute for refined wheat flour in different concetrations (0, 5, 10, 15 and 20 %) to develop…
leer másProducción de la enzima tanin-acil hidrolasa por fermentación en estado sólido usando residuos de té verde y pulpa de café como soporte.
Facultad de Ciencias Químicas QFB. Erick Maurilio Peña Lucio Abstract: The present project focuses on the production of the tannin-acyl hydrolase enzyme using green tea residues and coffee pulp as support for solid-state fermentation, the overall…
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